Verandering van Binnenuit

Samenwerkingsalliantie met Movisie en Consortium Zelfbeschikking

Hoe bereik je mensen in besloten gemeenschappen? Daar ligt voor de aankomende 5 jaar onze uitdaging. We willen met elkaar een veilige plek voor alle lhbtiqa+ers creëren, zodat iedereen tot zijn/haar/diens recht mag komen op de plek die hen gegeven is.

2023-2028

LCC+ is een alliantie van LKP (koepelorganisatie van de christelijke lhbtiqa+-beweging) en ChristenQueer (de vereniging voor christelijke lhbtiqa+’ers) en voert verschillende projecten uit. Samen zetten we ons sinds 2008 in voor sociale acceptatie van christelijke lhbtiqa+’ers in Nederland. De huidige projecten bestaan uit:

 

HolyBe is het sociale media platform met aansprekende content en een jaarlijks festival voor christelijke lhbtiqa+-jongeren.

Via Homo in de Klas wordt er al ruim tien jaar les gegeven over gender en seksuele diversiteit op christelijke middelbare scholen om een inclusief leerklimaat te bevorderen.

Verscheurd moedigt het gesprek over homo-seksualiteit en geloven aan tussen christenen in de kerk, om zo mensen op een respect- en liefdevolle manier samen te brengen.

De Regenboogverklaring is een initiatief van een groepje christenen die met deze verklaring aandacht willen vragen voor het zelfbeschikkingsrecht van lhbtiqa+ christenen. In de verklaring bieden ze hun excuses aan lhbtiqa+ christenen aan voor de keren dat zij gekwetst zijn door christenen en geloofsgemeenschappen.

Wondermooi is een project dat verschillende events organiseert ten behoeve van christelijke transgender personen, zoals ontmoetingsdagen en symposia.

ShivA staat voor Spiritualiteit, hiv en Aids. De stichting ShivA wil een plek zijn om door te praten voor iedereen die HIV heeft. ShivA richt zich met name op migranten. ShivA organiseert bijeenkomsten, retraites en weekenden voor migranten met hiv en Aids. Momenteel hebben we een mannengroep en een vrouwengroep die regelmatig bijeenkomen om op verhaal te komen, gelijkgestemden te vinden en ondersteuning.

Sterk Verbonden

2019 - 2021

“Door de start van HolyBe kunnen we nu ook online actief zijn en zo jongeren via hun telefoon bereiken, zodat ze weten dat ze niet de enige zijn die vragen hebben over hun christen zijn en hun lhbtiqa+ zijn.”

En nu verder

2015 - 2018

“Daarnaast denk ik dat het belangrijk is als er boegbeelden zijn of rolmodellen die heel veel positiefs teweegbrengen en waar mensen naar kunnen opkijken.”

Veilig & Vrij

2012 - 2014

“Er zijn natuurlijk momenten dat je alleen bent, en nu heb je toch het gevoel: ‘Hé, we zijn met zovéél mensen!”


Van kerkgebouw tot klaslokaal

2008 - 2011

“De lesmethode Homo in de Klas is voor mij het levende bewijs, dat daadwerkelijke homo-emancipatie alleen maar uit ontmoeting, kwetsbaarheid en dialoog kan voortkomen.”