Le(e)f!

Projecten 2022-2025

Op dit moment zijn we druk bezig om nieuwe projecten op te zetten om de sociale acceptatie van LHBTI+ in christelijke kringen te bevorderen. We zullen je zo snel mogelijk op de hoogte brengen over de nieuwe projecten.

Sterk verbonden

2019-2021

LHBTI+ JONGEREN

HolyBe is het online platform voor christelijke LHBTI+ jongeren. Door middel van vlogs worden er onderwerpen besproken over homoseksualiteit en geloof. Daarnaast volgt er een jongerenpublicatie JOE en gespreksmateriaal voor jongeren (voor in de kerk).


OUDERS VAN LHBTI+

Hoe reageer jij als jouw kind uit de kast komt? Hoe matcht dat met jouw geloof en de kerk? Geheim Begin vertelt verhalen van ouders en LHBTI’ers. Daarnaast hebben we met Wijdekerk gespreksmateriaal ontwikkeld: Inside Out. 


LATER UIT DE KAST

In podcast Aan het eind van de Regenboog en op Geheim Begin vertellen we verhalen van christelijke LHBTI’ers die later uit de kast komen. We openen het gesprek en geven (h)erkenning. Daarnaast volgt er in 2022 gespreksmateriaal voor deze doelgroep. 

En nu verder

2015 - 2018

“Daarnaast denk ik dat het belangrijk is als er boegbeelden zijn of rolmodellen die heel veel positiefs teweegbrengen en waar mensen naar kunnen opkijken.”

Veilig & Vrij

2012 - 2014

“Er zijn natuurlijk momenten dat je alleen bent, en nu heb je toch het gevoel: ‘Hé, we zijn met zovéél mensen!”


Van kerkgebouw tot klaslokaal

2008 - 2011

“De lesmethode Homo in de Klas is voor mij het levende bewijs, dat daadwerkelijke homo-emancipatie alleen maar uit ontmoeting, kwetsbaarheid en dialoog kan voortkomen.”