Verandering van Binnenuit

Samenwerkingsalliantie met Movisie en Consortium Zelfbeschikking

Hoe bereik je mensen die een afstand hebben tot de samenleving? Daar ligt voor de aankomende 5 jaar onze uitdaging. Zodat we met elkaar een fijne en veilige plek voor LHBTI’ers kunnen creëren, zodat iedereen in heel Nederland mag zijn wie ze zijn.

LCC+ is een alliantie bestaanden uit diverse organisaties. De LKP (Landelijke Koepelorganisatie van de christelijk LHBTI-beweging), ChristenQueer, Verscheurd en Homo in de Klas. We zetten ons sinds 2008 in door middel van projecten, uitgevoerd door LCC+. Wat doen we dan zoal?

Ambities

Wij zetten ons in voor sociale acceptatie van christelijke LHBTI’ers in Nederland. Dat doen we door het ontwikkelen van materialen: lesmethode Homo in de Klas, handreiking voor gemeenten, studiemateriaal voor in de kerk of een jongerenpublicatie. Maar we zetten ons ook in door middel van bijeenkomsten en gesprekken. Nu doen we dit binnen de alliantie Verandering van Binnenuit, in samenwerking met Movisie en Consortium Zelfbeschikking. 

Sterk Verbonden

Van 2019 – 2021 waren de diverse projecten verzameld onder de naam ‘Sterk Verbonden’. Waarin we ons hebben gefocust op de christelijke LHBTI-jongeren, ouders van LHBTI’ers en ook LHBTI’ers die later uit de kast komen.

Deze projectperiode hebben we succesvol afgerond, met bijvoorbeeld als resultaat het boek voor jongeren ‘JOE‘, de verhalenwebsite geheimbegin.nl en gespreksmateriaal ‘Later uit de Kast‘.  Je leest hier alles over de producten en resultaten:

Sinds 2008
Wat heeft LCC+ sinds 2008 uitgevoerd en ook bereikt? In projectperiodes van 3 of 4 jaar hebben we vele resultaten bereikt en is het gesprek over LHBTI en de christen-zijn ontstaan. Hieronder vindt je een overzicht van de projectperioden van 2008 tot 2018. Via de knoppen lees je meer informatie over de verschillende projecten. 

En nu verder

2015 - 2018

“Daarnaast denk ik dat het belangrijk is als er boegbeelden zijn of rolmodellen die heel veel positiefs teweegbrengen en waar mensen naar kunnen opkijken.”

Veilig & Vrij

2012 - 2014

“Er zijn natuurlijk momenten dat je alleen bent, en nu heb je toch het gevoel: ‘Hé, we zijn met zovéél mensen!”


Van kerkgebouw tot klaslokaal

2008 - 2011

“De lesmethode Homo in de Klas is voor mij het levende bewijs, dat daadwerkelijke homo-emancipatie alleen maar uit ontmoeting, kwetsbaarheid en dialoog kan voortkomen.”