Onze Missie

Alliantie & Projecten

Als LCC+ geloven wij in diversiteit, veiligheid en samenleven. Wij geven stem aan lhbtiqa+’ers in hun zoektocht naar hun identiteit en geloof.  Geen taboes meer, geen polarisatie. Maar vanuit respect met elkaar in gesprek gaan. 

Vanuit deze missie voeren wij projecten uit om de sociale acceptatie van lhbtiqa+’ers te bevorderen in christelijke kringen. 

Projecten voor christelijke LHBTI'ers

Hoe het allemaal begon

We nemen je mee de geschiedenis in:  LCC+ ontstond als alliantie tussen verschillende christelijke lhbtiqa+-bewegingen en -organisaties. En dat allemaal na een oproep van minister Plasterk voor meer emancipatie in Nederland. 

LCC ontstaat
Nota 'Gewoon homo zijn'
Op 9 november 2007 ontvangt de LCC Alliantie de nota ‘Gewoon Homo Zijn’ (Lesbisch- en Homo-Emancipatiebeleid 2008-2011) door toenmalig minister Ronald Plasterk.

De alliantie bestaat uit:
# LKP (Landelijke Koepelorganisatie chr. lhbtiqa+'ers)
# CHJC (vereniging christelijk lhbtiqa+'ers)
# Contrario (vereniging christelijk lhbtiqa+'ers)
2007
LCC ontstaat
Projectperiode 1
Van kerkgebouw tot klaslokaal
Onder deze naam start de eerste projectperiode van LCC Projecten. De focus ligt op de versterking van de christelijke lhbtiqa+-organisaties en begint het onderwijsproject Homo in de Klas.
2008
Projectperiode 1
De alliantie groeit
LCC heeft nu een Plus
Netwerk Mirre en Holy Females sluiten zich aan bij de LCC Alliantie. Hierdoor werd de nieuwe naam LCC Plus Projecten, waarbij de 'Plus' verwijst naar de nieuwe organisaties.
2012
De alliantie groeit
Projectperiode 2
Veilig & Vrij!
Een nieuwe periode, nieuwe projecten: een vrouw apart, homo op school, de roze herberg, zorg voor een homo en over de grens. Hier ligt de focus op van de Alliantie in de aankomende 3 jaar.
2012
Projectperiode 2
Projectperiode 3
En nu verder!
In de afgelopen jaren zien we nog steeds een sterke behoefte van scholen, dus ook in de nieuwe projectperiode staat Homo in de Klas centraal. Daarnaast voert de LCC Plus nieuwe projecten aan: Met Ons Allen en Voor U Niet Verborgen.
2015
Projectperiode 3
Boek uitbrengen
Wondermooi
'Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt’ is een handreiking voor gelovige transgenders en werkers in de kerk, onder redactie van Carl Buijs, Wielie Elhorst, Jolanda Molenaar en Heleen Zorgdrager. In dit boek worden gelovige transgenders en werkers in de kerk meegenomen op een ontdekkingstocht.
2019
Boek uitbrengen
Nieuwe organisaties
Nieuwe invulling van de Plus
Helaas vinden verenigingen Netwerk Mirre en Holy Females geen doorgang. Gelukkig sluiten nieuwe organisaties zich aan bij de LCC Plus Alliantie: Verscheurd en Homo in de Klas (nu officieel een zelfstandige organisatie).
2019
Nieuwe organisaties
Projectperiode 4
Sterk Verbonden!
We zien als Alliantie vele ontwikkelingen in Nederland. Hoewel in seculier en christelijk Nederland het gesprek steeds meer wordt gevoerd, blijft het voor sommige doelgroepen een uitdaging. In de nieuwe periode focussen we daarom binnen de projecten op drie doelgroepen: Jongeren, Ouders van lhbtiqa+'ers en Later uit de Kast. Daarnaast willen we onze organisaties versterken richting de toekomst.
2019
Projectperiode 4
HolyBe
Community voor Jongeren
Op coming-out-day in 2019 lanceert een groep jongeren het online platform HolyBe. Door vlogs en social media laten ze hun verhaal horen: je bent niet alleen en God houdt van jou. Twee jaar later vindt er zelf een HolyBe Festival plaats in de Metaal Kathedraal in Utrecht: een groot succes!
2019
HolyBe
Gespreksmaterialen
Waar kunnen wij jou bij helpen?
In samenwerking met partners als WijdeKerk, Verscheurd, HolyBe en diverse schrijvers ontwikkelen we divers materiaal voor jongeren, ouders, kerken en jeugdleiders.
# JOE - alles over lhbtiqa+ voor christelijke jongeren
# Wat denk jij te weten over de Regenboog? - gespreksmateriaal voor jongeren
# Inside Out - voor ouders van lhbtiqa+'ers
# Later uit de Kast - voor jezelf of samen met anderen
2021
Gespreksmaterialen
Verandering van Binnenuit
Alliantie
Vanaf nu gaan we verder onder de naam LCC+. Samen met het LKP, ChristenQueer, Verscheurd en Homo in de Klas zijn we in de alliantie 'Verandering van Binnenuit' gestapt, samen met Movisie en Consortium Zelfbeschikking werken we aan diverse projecten.
2023
Verandering van Binnenuit