Regenboogverklaring

Verklaring

Vandaag is de regenboogverklaring gelanceerd! Zeven initiatiefnemers hebben onder de vlag van LCC+ deze verklaring geschreven met als doel steun te betuigen aan lhbtiq+ personen. Deze christelijke cisgender hetero’s willen samen kleur geven aan de kerk in Nederland en daarbuiten en bovendien spijt betuigen over hun wegkijken en stilzwijgen. Ze roepen cisgender hetero’s op om de verklaring te ondertekenen en zo kleur te bekennen voor een inclusieve en veilige kerk en de lhbtiq+ medemens een hart onder de riem te steken. Ondertekenen kan via de website www.regenboogverklaring.nl.

Doel

Initiatiefnemer Daniël Roukema wil met de verklaring laten weten dat de kerk er voor iedereen is, wat vaak niet zo ervaren wordt door lhbtiq+ mensen.

‘We willen mensen die gekwetst de kerk uitgegaan zijn, of eenzaam in een kerk zitten laten weten: je staat niet alleen.’

De initiatiefnemers hopen op veel ondertekeningen, met name door de stilzwijgende meerderheid, die niets zeggen, maar geen problemen hebben met lhbtiq+ mensen in hun gemeenschap. Daniël hoopt dat deze meerderheid zich laat horen door de verklaring te ondertekenen.

‘Zij hebben misschien niet bewust nagedacht over de positie van lhbt+’ers in de kerk, maar hebben geen probleem met bijvoorbeeld de homozegen. We publiceren de verklaring op de dag van de liefde, met Valentijn. En daarna starten we een socialmediacampagne. Onze website is ook in het Engels en in het Spaans vertaald, waardoor we ook christenen in het buitenland willen bereiken via contacten in Amerika en Zuid-Amerika.’

https://www.regenboogverklaring.nl

Meer over LCC+
Wie zijn wij?

Sinds 2008 voeren wij projecten ten behoeve van de sociale acceptatie van LHBTI’ers in christelijke kringen.

HolyBe
Jongeren

In 2019 lanceerden LHBTI-jongeren het online platform HolyBe voor christelijke LHBTI’ers. 

Geheim Begin
Verhalen

Ben jij benieuwd naar verhalen van mensen zoals jij en ik? Op Geheim begin verzamelen wij verhalen in video’s, podcasts en blogs van LHBTI’ers en mensen die daar betrokken bij zijn.