Nieuws | Opinie | Verhalen

Nieuws

Hier verzamelen we (christelijk) LHBTI-nieuws en belangrijke persberichten vanuit onze Alliantie. Al ben jij misschien ook op zoek naar meer informatie; ook dat delen we hier, net zoals verhalen van mensen zoals jij en ik. Meer verhalen van LHBTI’ers kan je ook lezen op Geheim Begin. 

LHBTI Betekenis uitgelegd door LCC+ Geloof in LHBTI
Artikel
De letters van lhbtiqa+ staan voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekseconditie, queer en aseksueel.
Nieuws
Op 14 februari is de regenboogverklaring gelanceerd! Op www.regenboogverklaring.nl kun je de verklaring lezen en ondertekenen. Ook vind je op de site meer informatie over de initiatiefnemers en het verhaal achter de verklaring.
Nieuws
Hét festival voor lhbtiq+-jongeren met een christelijke achtergrond is terug! HolyBe verrast met een sterk programma. Thema: Embrace your true colours.
Transman Jonathan in EO-programma Ken je Mij LCC+ Geloof in LHBTI
Nieuws
Je groeit op met een sterke onvrede met het geslacht waarmee je geboren bent. Hoe ontdek je wie je bent, is er ruimte voor dit gevoel van genderdysforie en bovenal: hoe gaat dit samen met je christelijk geloof? In het nieuwe seizoen van Ken je mij? (EO) delen acht christenen hun verhaal over gender en geloof.

Sterk Verbonden

2018-2021

“Er zijn natuurlijk momenten dat je alleen bent, en nu heb je toch het gevoel: ‘Hé, we zijn met zovéél mensen!”

En nu verder

2015 - 2018

“Daarnaast denk ik dat het belangrijk is als er boegbeelden zijn of rolmodellen die heel veel positiefs teweegbrengen en waar mensen naar kunnen opkijken.”

Van kerkgebouw tot klaslokaal

2008 - 2011

“De lesmethode Homo in de Klas is voor mij het levende bewijs, dat daadwerkelijke homo-emancipatie alleen maar uit ontmoeting, kwetsbaarheid en dialoog kan voortkomen.”

Ben je op zoek naar mensen zoals jij? Of dat nou christelijke LHBTI-jongeren zijn of andere ouders. En wil je dat online of offline? 


Offline

ChristenQueer is dé christelijke LHBTI-vereniging waar honderden mensen bij zijn aangesloten. Landelijk of regionaal worden er diverse activiteiten georganiseerd: inhoudelijk of gezellig. Voor de jongeren is er binnen de vereniging een aparte groep: de HoJo’s

Stichting Evangelische Roze Vieringen (ERV) houden elke laatste zondag van de maand een viering in de Oranjekerk in Amsterdam (om 15:00). 

Binnen de projecten van LCC+ organiseren we geregeld een landelijke conferentie voor een bepaalde doelgroep. Houdt hiervoor de website en social media in de gaten. 

Wil je buiten de landsgrenzen kijken? Het Europees Forum verbindt LHBTI’ers door heel Europa met diverse groepen en elk jaar een Europese Conferentie vol seminars en ontmoeting. 


Online

Op HolyBe.nl verzamelen christelijke LHBTI-jongeren zich, via website of Instagram. En voor ouders van of LHBTI’ers later uit de kast delen we verhalen op geheimbegin.nl. En ook de podcast Aan het Eind van de Regenboog, te beluisteren op Spotify.