Nieuws | Opinie | Verhalen

Nieuws

Hier verzamelen we (christelijk) LHBTI-nieuws en belangrijke persberichten vanuit onze Alliantie. Al ben jij misschien ook op zoek naar meer informatie; ook dat delen we hier, net zoals verhalen van mensen zoals jij en ik. Meer verhalen van LHBTI’ers kan je ook lezen op Geheim Begin. 

Is het zwijgen over het grote LHBTI-taboe in aftocht? LCC+ Geloof in LHBTI
Artikel
Een handleiding voor docenten over hoe zij moeten omgaan met LHBT’ers en een teamdag over geaardheid. Inmiddels is het op de reformatorische middelbare school waar Mariëlle werkt de realiteit.
LHBTI Betekenis uitgelegd door LCC+ Geloof in LHBTI
Artikel
De letters van LHBTI staan voor Lesbi (L), Homosekueel (H), Biseksueel (B), Transgender (T) en Intersekseconditie (I). Meer over de betekenis weten?
We lanceren HolyBe voor LHBTI-jongeren LCC+
Nieuws
Op vrijdag 11 oktober presenteren de LCC Plus Projecten, projecten voor de sociale acceptatie van LHBT’ers in christelijke kring, de allereerste online community specifiek gericht op christelijke LHBTI-jongeren.

Sterk Verbonden

2018-2021

“Er zijn natuurlijk momenten dat je alleen bent, en nu heb je toch het gevoel: ‘Hé, we zijn met zovéél mensen!”

En nu verder

2015 - 2018

“Daarnaast denk ik dat het belangrijk is als er boegbeelden zijn of rolmodellen die heel veel positiefs teweegbrengen en waar mensen naar kunnen opkijken.”

Van kerkgebouw tot klaslokaal

2008 - 2011

“De lesmethode Homo in de Klas is voor mij het levende bewijs, dat daadwerkelijke homo-emancipatie alleen maar uit ontmoeting, kwetsbaarheid en dialoog kan voortkomen.”

Ben je op zoek naar mensen zoals jij? Of dat nou christelijke LHBTI-jongeren zijn of andere ouders. En wil je dat online of offline? 


Offline

ChristenQueer is dé christelijke LHBTI-vereniging waar honderden mensen bij zijn aangesloten. Landelijk of regionaal worden er diverse activiteiten georganiseerd: inhoudelijk of gezellig. Voor de jongeren is er binnen de vereniging een aparte groep: de HoJo’s

Stichting Evangelische Roze Vieringen (ERV) houden elke laatste zondag van de maand een viering in de Oranjekerk in Amsterdam (om 15:00). 

Binnen de projecten van LCC+ organiseren we geregeld een landelijke conferentie voor een bepaalde doelgroep. Houdt hiervoor de website en social media in de gaten. 

Wil je buiten de landsgrenzen kijken? Het Europees Forum verbindt LHBTI’ers door heel Europa met diverse groepen en elk jaar een Europese Conferentie vol seminars en ontmoeting. 


Online

Op HolyBe.nl verzamelen christelijke LHBTI-jongeren zich, via website of Instagram. En voor ouders van of LHBTI’ers later uit de kast delen we verhalen op geheimbegin.nl. En ook de podcast Aan het Eind van de Regenboog, te beluisteren op Spotify.